Din guide til alt om kredittkort, lån og refinansiering !

Kredittkort tips – smartere utnyttelse av ditt kredittkort

kredittkort tipsVed å følge noen enkle kredittkort tips vil du utnytte potensialet i kortet mye mer, og forhåpentligvis unngå å sette deg i unødig gjeld du ikke kan betale.

  • De aller fleste har et eller annet kredittkort om dagen. Noen har de liggende i en skuff for de helt store krisene, mens andre bruker de uten å tenke over hva et kredittkort egentlig er. Hver eneste gang du bruker kredittkortet ditt, kan det sammenlignes med å ta opp et lite lån. Det er ikke dine egne penger på kortet, det er lånte penger som må betales tilbake. Et kredittkort tips er å alltid betale det du bruker før fristen faller. De aller fleste kredittkort har en rentefri periode på for eksempel 30 dager, og det lønner seg veldig å betale det du skylder før denne fristen går ut. Renter er direkte tap, og gjelden din blir bare større om du lar den løpe uten å betale.
  • Et annet kredittkort tips er å ikke ta med deg kredittkortet annet enn når du absolutt trenger det. Spontankjøp er gøy, men de kan ofte koste mer enn det smaker. Om det er slik at du lar kortet ligge hjemme, kan det hende fornuft og økonomisk sans kommer tilbake til deg på vei hjem, og den flotte nye LCD-TV’en du så gjerne skulle ha kjøpt, er kanskje ikke nødvendig allikevel.
  • Sjekk betingelsene nøye når du inngår en avtale med en leverandør av kredittkort. Som i alle andre bransjer er det stor konkurranse om kundene, og det kan skille stort på rentenivå, gebyrer og tjenester som følger med kortet du bestiller. Sjekk markedet nøye, og finn det kortet som passer best til ditt behov og bruk.
  • Ikke spør om en høyere kredittgrense enn det du absolutt trenger er et annet kredittkort tips det kan lønne seg å følge. Er det slik at du vil ha 10.000 kroner på et kredittkort som en sikkerhet i tilfelle noe skulle skje, så be for all del ikke om 20.000 i kredittgrense. De siste ti tusen kan brenne hull i lomma, og være veldig fristende å bruke.
  • Mange små beløp blir fort store. Bruker du ditt kredittkort aktivt på masse små beløp, så husk at disse til sammen blir store. En hundrelapp her, og tre der blir fort mye penger. Legg på litt renter så har du ganske fort opparbeidet deg en heftig gjeld, som igjen kan være vanskelig å overholde. Ta vare på kvitteringer på alt du kjøper, og sammenlign med kontoutskrift månedlig. Da får du oversikt over hvor og til hva du bruker kortet, kanskje du finner noen steder du ikke trenger å bruke det.
  • Et siste kredittkort tips er å bestille reisene dine på nett med kredittkortet. Mange av disse har en reiseforsikring liggende i kortet når du betaler reisen. Da sparer du deg for å eventuelt tegne en reiseforsikring for den ene reisen.

Et kredittkort kan være en kilde til både sikkerhet og usikkerhet, alt avhengig av hvor flink du er til å bruke det. Følger du noen av disse kredittkort tips vil kanskje hverdagen din bli noe enklere, og kanskje du til og med unngår litt gjeld.