Din guide til alt om kredittkort, lån og refinansiering !

Slik får du billig bilforsikring

Forsikringen på bilen er noe alle må ha, og det er naturligvis noe alle bør ha.

Slik får du billig bilforsikringDet verste som kan skje er at du påfører andre personer skade uten å selv ha en gyldig forsikring. Det vil også kunne ramme den personen som blir ofret for ulykken, ettersom du ikke har råd til å dekke hans eller hennes utgifter etter ulykken.

Det bør med andre ord være motivasjon nok til at alle som kjører bil også tar seg råd til en skikkelig bilforsikring.

Men vi er klare over hvor kostbart det kan være, og det er nok en av hovedårsakene til at mange velger å ta sjanser. Sammenligner du dog ulike tilbydere og banker, så vil du raskt se at bilforsikring ikke behøver å være så dyrt som du kanskje først tror.

Samtidig blir det billigere med årene, så det gjelder å starte så tidlig som mulig.

Tips til billigere bilforsikring

Det første du må gjøre, er å tegne en forsikring som du beholder over tid hos samme tilbyder.

Derfor lønner det seg å bruke noe tid på å gjøre research, kontakte forskjellige selskaper og finne ut hvem som har det beste tilbudet for deg.

Dette fordi man med bilforsikring opparbeider seg en bonus over tid, som vil sørge for at du, ved plettfri kjøring – etter noen år har skaffet deg en svært mye billigere forsikring enn hva den var til å begynne med.

Videre så er det en god idé å samle flere forsikringer hos samme forsikringsselskap. Igjen vil det da vanke bonuser, som både kan spare deg for penger på bilforsikringen, men også på de resterende forsikringene.

De fleste banker i Norge har såkalte «helkundefordeler», der man tjener mer på å samle bank, forsikring og lån under ett og samme tak. Det kan jo uansett være fordelaktig og mer oversiktlig.

Til sist vil det også lønne seg å finne en forsikring som er tilpasset dine behov.

En bilforsikring er ikke bare en bilforsikring – den kan inneholde og dekke svært mye forskjellig.

Behøver du for eksempel full kasko på en bil som du kjøpte for 25 000 kroner? Svaret er trolig nei, og du betaler derfor for noe du egentlig ikke trenger.

Bilen avgjør mye

Prisen på bilforsikring avhenger mye av din alder, ditt kundeforhold og andre faktorer som man ikke kan gjøre så mye med, men naturligvis er det selve bilen som er det viktigste her.

Jo flere hestekrefter og jo mer verdifull bil, jo dyrere vil forsikringen være. Du kan også skaffe deg en bil som gjør at forsikringen blir lavere, ved at du sørger for at den har FG-godkjent tyverisikring, eller at den har gjenfinningssystem. Slike ting vil kunne gjøre store utslag for prisen på bilforsikring.

Andre ting som kan ha innvirkning på prisen, er ting du selv har kontroll over.

Kan du for eksempel dokumentere at bilen parkeres i låst garasje, så vil dette kunne sørge for rimeligere bilforsikring.

Til sist kan vi si at den enkleste måten å finne ut om en forsikring er billig på, er ved å sammenligne de ulike tilbudene.