Din guide til alt om kredittkort, lån og refinansiering !

Forbrukslån på dagen

Det kan være mange grunner til at noen trenger et forbrukslån på dagen. Det kan være at bilen trenger en plutselig, dyr tur på verkstedet. Kanskje lyn slår ut vaskemaskin, fryser og TV i samme slengen. De færreste av oss har da penger til å erstatte dette umiddelbart. Da kan et forbrukslån på dagen være til nytte.

Fordeler med forbrukslån på dagen

forbrukslån på dagenDen største fordelen med slike lån er vel at du får pengene tilgjengelig på din egen konto veldig raskt, i noen tilfeller dagen etter at du søkte. Du får som regel svar med en gang på om du får ok eller ikke på lånet, og pengene kommer så rett inn på din egen bankkonto.

På lån som dette blir det veldig sjelden satt krav til sikkerhet, i hvert fall ikke opp til et visst beløpsnivå. Det vil si at du ikke trenger å ha sikkerhet i bil, bolig eller andre ting, og lånet du eventuelt får står helt uavhengig av dette. Dette er også en av grunnene til at kreditorene og bankene kan gi deg svar så raskt på slike lån.

Hva bør du passe på med forbrukslån på dagen?

Fordi banker og kreditorer gir deg lånet uten noen form for sikkerhet, er rentenivået høyere på slike lån enn for eksempel hus- eller billån. Dette er fordi de er nødt til å sikre seg mot folk som ikke betaler, og det er ved å ha en litt høyere rente.

Som med all annen kreditt og lån, er det også med forbrukslån på dagen viktig å være sikker på at du kan betale avdragene som kommer. Skulle det være slik at du ikke får betalt, og rentene begynner å løpe, blir også forbrukslån på dagen veldig dyre, og kan gjøre hverdagene vanskelig. Det koster mye ekstra penger å ikke betale slike lån, med en slik rente. Jo mindre lån du har, jo mindre beløp å få ekstra rente på.

Samle gjeld med forbrukslån på dagen

Hvis det er slik at du har flere, mindre lån og kredittkort rundt omkring hos mange ulike kreditorer og banker, kan det lønne seg å samle dette hos en kreditor. Dette kan i mange tilfeller være billigere, samt at det er lettere å holde en oversikt over hvor mye du skylder, rentekostnader og hvor lang tid du har igjen før alt er betalt. Et forbrukslån på dagen kan være en mulig løsning på dette.

– Hvis du har betalingsanmerkninger, får du neppe forbrukslån på dagen. Dette viser banker og kreditorer at du ikke er en god betaler, og de vil da neppe gi deg et lån som dette uten en sikkerhet. Eneste mulighet du kanskje har er å stille sikkerhet i for eksempel eiendom.

– Du må kunne vise til fast inntekt over tid. Har du ikke en inntekt å vise til, får du neppe et forbrukslån på dagen. Tilbyderne av slike lån vil ha igjen det de låner ut, og en person uten fast inntekt er neppe en god betaler.

Er du en god betaler, har en inntekt å vise til og plettfri betalingshistorikk, kan et slikt lån være til god nytte. Et forbrukslån på dagen kan være en kjapp, enkel løsning på mange ulike situasjoner.